W marcu przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe kulinarne propozycje, które zaserwujemy w każdy kolejny weekend. Rozpoczynamy od kulinarnej podróży w głąb Rosji z przepyszną solianką, sandaczem i tradycyjnymi rosyjskimi syrniczkami. Na stole nie może zabraknąć dobrze zmrożonej wódki. Kolejny weekend to szalona impreza z okazji Dnia Kobiet z wykwintnym menu przygotowanym specjalnie na ten wieczór. W ciągu dnia będą obowiązywać specjalne ceny na drinki i koktajle w barze Żeglarskim.
W weekend 15-17 marca zabierzemy Was za ocean, by posmakować kuchni Stanów Zjednoczonych w stylu streetfood, oczywiście z coca-colą w klasycznej, szklanej butelce. Po wojażach w USA wracamy do Europy i kolejne dwa weekendy to kulinaria bliższe Polsce. Najpierw kuchnia włoska, w której królował będzie łosoś w pysznej kreacji z selerem naciowym, burakami i orzechami włoskimi, a także krem z brokułów z włoską Gorgonzolą. Nie zabraknie włoskiego wina, które uwolni i pobudzi nasze kubki smakowe.
W ostatni weekend marca posmakujemy kuchni czeskiej, która inspiracje czerpała i nadal czerpie z kuchni sąsiednich krajów. O ile na czeskie dania mają wpływ inne kuchnie, o tyle czeskie piwo bez wątpienia rozpozna nawet umiarkowany smakosz złotego trunku i wskaże jednoznacznie na czeskie pochodzenie.
Zapraszamy!
Weekend kuchni rosyjskiej (01-03.03.2019)
Menu:
- Zupa solianka z wieprzowiną
- Sandacz po rosyjsku z sałatką z bobu
- Rosyjskie syrniczki z owocami i konfiturą
- Kieliszek zmrożonej wódki (Baczewski) – GRATIS
Cena: 34,00 zł/os.
Dzień Kobiet w Hotelu Robert's Port (08.03.2019)
W piątek Happy Hours – TYLKO DLA PAŃ
W godz. 15:00–20:00 drinki i koktajle w barze Żeglarskim z 30% rabatem!
Weekend kuchni amerykańskiej (15-17.03.2019)
Menu:
- Zupa z kukurydzy z kluseczkami
- Amerykański burger z pieczarkami i sadzonym jajkiem
- Naleśniki czekoladowe z waniliowym serkiem, malinami i bitą śmietaną
- Coca-cola 200 ml – GRATIS
Cena: 34,00 zł/os.
Weekend kuchni włoskiej (22-24.03.2019)
Menu:
- Krem z brokułów z Gorgonzolą
- Roladki z łososia na musie z selera naciowego, podane z sałatką z buraka i orzechów włoskich
- Ciasto czekoladowe z gruszką i lodami
Cena: 40,00 zł/os.
Do potraw proponujemy kieliszek włoskiego wina w promocyjnej cenie:
Parthenium Grillo/Pinot Grigo 150 ml – 10,00 zł
lub
Parthenium Nero D`avola/Syrah 150 ml – 10,00 zł
Weekend kuchni czeskiej (29-31.03.2019)
Menu:
- Zupa kartoflana z grzybami
- Kurczak w cieście ziemniaczanym podany z sałatką czeską
- Racuszki cynamonowe z konfiturą
- Piwo czeskie Pilsner Urquell 500 ml – GRATIS
Cena: 32,00 zł/os.