Udaj się w podróż po wyjątkowych smakach i zapachach wydobytych ze zdrowych produktów pochodzących od sprawdzonych dostawców.
Żeglarska to restauracja a'la carte, która czerpie z tradycji Mazur, a także z receptur europejskich i nowoczesnych technik kulinarnych. Do Żeglarskiej przynależy patio otulone zielenią drzew, które wspólnie z okazałym kominkiem i podświetlanymi witrażami tworzy niepowtarzalna aurę.
We wnętrzach Restauracji Kapitańskiej czekają na Gości obfite śniadania i obiadokolacje. Posiłkom towarzyszy bajeczny widok na jezioro Tałty. Restauracyjny taras to także szansa na promienie słońca i świeże powietrze przy aromatycznej kawie.
Szef Kuchni gotuje z szacunkiem do darów regionu, dlatego nasi Goście znajdą w menu mazurskie ryby, soczyste mięsa, fenomenalnie przyrządzoną dziczyznę i bogactwo runa leśnego. Polska i mazurska tradycja przełamana jest światowymi trendami kulinarnymi. Szef Kuchni dba o świeże składniki będące źródłem zniewalających smaków i aromatów.
Patio mieszczące się przy Żeglarskiej bywa miejscem koncertów, występów artystów lub popisów live cooking Szefa Kuchni. Miriady kwiatów, korony drzew, kamienny mur z podświetlonymi witrażami i ogień płonący w okazałym kominku emanują ciepłem i urokiem, budując przytulną atmosferę.
Rezerwacja stolika:
Tel.: + 48 87 429 84 83
restauracja@hotel-port.pl
Rezerwacje przyjęć okolicznościowych:
Tel.: + 48 87 429 84 33
rezerwacje@hotel-port.pl
Śniadania w Restauracji Kapitańskiej: 7:00 - 10:30
W Kapitańskiej na Gości czekają obfite śniadania z dużym wyborem dań i dodatków oraz różnorodne obiadokolacje. W restauracji furorę robi drewniany bar w kształcie żaglowca, a także przeszklona podłoga z widokiem na basen. Kapitańska posiada przestronny taras, który jest doskonałym miejscem na posiłek i kawę z widokiem na panoramę jeziora Tałty.
O najmłodszych Gości dbamy nie tylko podczas animacji i w Klubie Malucha. Zależy nam, by dzieci w naszym hotelu czuły się jak w domu. Szef Kuchni przygotował dla najmłodszych specjalne menu.
Mazury to nie tylko piękne krajobrazy i malownicze jeziora. To również wyjątkowa kuchnia, która zachwyci każdego smakosza. Nasza Restauracja Żeglarska na Mazurach oferuje szeroki wachlarz dań, inspirowanych lokalnymi tradycjami. Do ich przygotowania wykorzystujemy świeże, regionalne produkty. Wybierając się z nami kulinarną podróż, możesz liczyć na wyjątkowe doznania smakowe.
Regionalne potrawy, takie jak: ryby, kaczka czy pierogi z różnymi farszami to smakołyki, których warto u nas spróbować. Dania, przygotowywane według sprawdzonych przepisów, są kwintesencją mazurskiej tradycji kulinarnej.
W naszej restauracji Kapitańskiej na Mazurach oferujemy dania, przygotowywane z darów miejscowych pól, jezior i lasów. Sezonowe warzywa i owoce, świeże zioła czy miód z lokalnych pasiek to tylko niektóre z produktów, trafiających na Twoje talerze. Dzięki temu każda wizyta w naszej restauracji to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Kuchnia mazurska czerpie garściami z tradycji i historii regionu. Wiele dań, które znajdziesz w menu naszych restauracji, to przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie. Tradycyjne mazurskie zupy są przygotowywane według dawnych receptur, co pozwala poczuć autentyczny smak regionu. W restauracji Kapitańskiej każdy Gość może liczyć na syte śniadania oraz obiadokolacje. Uzupełnieniem doskonałego menu jest malowniczy widok na jezioro Tałty. Wizyta w restauracji Kapitańskiej to zatem uczta dla wszystkich zmysłów – nie tylko smaku.
Mikołajki to serce Mazur. To pełne uroku miejsce co roku przyciąga turystów z całego świata. W naszej restauracji, położonej nad samym jeziorem, oferujemy nie tylko piękne widoki, ale przede wszystkim wyjątkowe doznania gastronomiczne. Każde danie jest starannie przygotowane, abyś mógł cieszyć się pełnią smaków regionu.
Nasza oferta gastronomiczna to połączenie tradycji z nowoczesnością. W menu Restauracji Hotelu Robert's Port znajdziesz zarówno klasyczne mazurskie potrawy, jak i ich nowoczesne interpretacje. Jednym z naszych flagowych dań jest udo z kaczki konfitowanej, podawane z ziemniakami staropolskimi, sosem porzeczkowym i buraczkami. To połączenie klasycznych smaków z nutą nowoczesności sprawia, że każdy posiłek jest prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Restauracje w Mikołajkach to miejsce, gdzie tradycja współgra z nowoczesnością. Znajdziesz u nas kuchnię regionalną, wzbogaconą o nowoczesne techniki kulinarne. Taka kompozycja tworzy niepowtarzalne doznania smakowe, które zachwycą każdego miłośnika dobrego jedzenia. W menu restauracji znajdziesz szeroki wybór dań inspirowanych lokalnymi tradycjami. Szczególne miejsce zajmują tutaj potrawy z ryb, pierogi oraz owoce morza. Mazurska kuchnia to również dania mięsne. Szczególnym uznaniem cieszy się u nas drób. Mięsiwa przygotowujemy według tradycyjnych receptur, co pozwala zachować ich naturalny smak i aromat.
Hotel Robert's Port - Restauracje w Mikołajkach to również miejsce, gdzie możesz liczyć na niezapomniane wrażenia wizualne i nie tylko! Patio z klimatycznym kominkiem, które mieści się przy restauracji Żeglarskiej, jest idealnym tłem dla różnych eventów. Występy artystyczne, live cooking czy muzyka na żywo to tylko niektóre z organizowanych na nim atrakcji. Dołącz do kulinarnej podróży po Krainie Wielkich Jezior – rezerwuj stolik już dziś!