23 września zawitała jesień - pora roku, która często kojarzy się słotą i melancholią, ale tak naprawdę ma w sobie wiele uroku. Za jesienią przemawiają między innymi rewelacyjne jesienne produkty, na bazie których powstała nasza jesienna karta. Zapraszamy do spróbowania wszystkich sezonowych dań, jakie przygotował Szef Kuchni Adam Reluga.
HIT JESIENNEJ KARTY Kapitalna kaczka | 50 zł
½ luzowana kaczka / domowe kopytka, czerwona zasmażana kapusta / sos żurawinowo- borówkowy / jabłka
Borowiki z patelni | 25 zł
Borowiki / śmietana / cebula / szczypiorek / koper / chrupiące grzanki
Krem z dyni | 15 zł
Dynia / pestki słonecznika / oliwa czosnkowa / chili / imbir
Jesienna zupa kapuściana | 15 zł
Kapusta / ziemniaki puree / boczek / cebula
Tarta śliwkowa | 19 zł
Kruche ciasto / śliwki / beza / cynamon
Dodatkowo zapraszamy na grzane wino, grzane piwo, herbatkę z gorącymi malinami i likierem malinowym oraz na gorącą czekoladę.
Do zobaczenia w Restauracji Żeglarskiej w Starych Sadach!